Webinarreeks “Hittestress bij melkvee herkennen en voorkomen”

Webinarreeks “Hittestress bij melkvee herkennen en voorkomen”

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 25/06/2020
12:45 - 14:15

Categorieën


Nu de temperaturen weer stijgen, stijgt ook het risico op hittestress bij melkvee opnieuw. Hittestress heeft niet alleen een invloed op de melkproductie en de gehalten maar ook op de gezondheid en de vruchtbaarheid van uw dieren.

Hoe weet je wanneer je dieren hittestress ervaren? Kan je aan de hand van sensordata nagaan of de koeien last hebben van de warmte? En wat kan je als melkveehouder doen om hittestress te voorkomen en de gevolgen te beperken?

Om u hierop een antwoord te geven, organiseert het kennisplatform Koesensor in samenwerking met Zoetis drie webinars. Deze webinars gaan telkens door op donderdagmiddag van 13.00 u tot 14.00 u.

Donderdag 25 juni 2020: “Hittestress: een onderschat probleem!”

In deze sessie vertelt dierenarts Pieter Passchyn u wat hittestress is, wanneer het voorkomt, hoe u het kan herkennen en wat de gevolgen zijn. U komt ook te weten hoe u uit sensordata kan afleiden welke dieren last hebben van hittestress.

Donderdag 2 juli 2020: “Omgaan met hittestress: pas uw voermanagement aan!”

Dierenarts Pieter Passchyn gaat in op rantsoenaanpassingen die u kan doorvoeren om de gevolgen van hittestress te beperken. Evi Canniere werkt als projectingenieur bij Inagro en zal het hebben over het belang en de beschikbaarheid van goed drinkwater.

Donderdag 9 juli: “Omgaan met hittestress: zorg voor een optimaal stalklimaat!”

Kristof Naessens van Distrifarm leert u hoe u op warme dagen een goed stalklimaat kan bekomen door middel van ventilatie.

Deze webinars zijn gratis. U kan eenvoudig via uw computer of smartphone deelnemen aan één of meerdere webinars. Schrijf u in via onderstaande link en wij sturen u via mail de nodige informatie om te kunnen deelnemen.

Inschrijvingslink: https://forms.gle/yY4aMpqASVe6c9HL7

Meer info: info@koesensor.be of 014/25 97 56

Reacties zijn gesloten.