Landbouwers gezocht met interesse in het telen en/of vervoederen van GPS granen.

Landbouwers gezocht met interesse in het telen en/of vervoederen van GPS granen.

Is het niet mogelijk om met eigen geteelde ruwvoeders de bodemkwaliteit en -veerkracht te verhogen en tegelijk met deze ruwvoeders in het rantsoen de structuurvoorziening te verbeteren voor een betere pensgezondheid? Die vraag stelden Hooibeekhoeve, de livestock technology group van KU Leuven, UGent Lanupro, Proefhoeve Bottelare (HOGENT/UGent) en ILVO zich.

Het introduceren van hakselgranen, al dan niet in combinatie met vlinderbloemigen, als ruwvoedergewas op het melkveebedrijf lijkt veelbelovend voor zowel  de bodem, de boer als de koeien. Toch roept het nog heel wat praktische vragen op. Op welk moment moeten we oogsten? Welke soorten en combinaties zijn het interessantst? Hoe passen we dit best in in een melkveerantsoen en welk effect heeft dit op de pensgezondheid en melkproductie?

Het logische vervolg? Een VLAIO-LA project ‘Pensvoer’ genaamd.

Naast veld- en voederproeven op Proefhoeve Bottelare en Hooibeekhoeve zullen ook melkveebedrijven opgevolgd en geadviseerd worden die GPS van  granen of van granen/vlinderbloemigen (willen) telen en/of vervoederen. Heb jij interesse om hier aan mee te werken? Geef dan je gegevens door via onderstaand formulier zodat de projectpartners jouw kunnen contacteren. 

Reacties zijn gesloten.