De FarmDemo Trainingskit voor de organisatie van demonstratieactiviteiten op landbouwbedrijven is online beschikbaar in alle Europese talen
De FarmDemo Training Kit is een leidraad voor het organiseren van demonstraties op landbouwbedrijven en is hier beschikbaar in alle Europese talen.
De trainingskit is het resultaat van een unieke samenwerking tussen drie Europese H2020 projecten, AgriDemo-F2F, PLAID en NEFERTITI. De trainingskit bevat interessante tools, richtlijnen en video’s die landbouwers en andere organisatoren kunnen helpen bij het organiseren van succesvolle demonstraties op landbouwbedrijven. De trainingskit zal organisatoren van demo-activiteiten ook inspireren om hun toekomstige evenementen, zowel op locatie als online, te verbeteren.
In het kader van het NEFERTITI-project is de trainingskit verder ontwikkeld en geactualiseerd met de nieuwste informatie voor het organiseren van on –farm demonstratie’s. Ze bevat praktische richtlijnen, hulpmiddelen en inspiratie uit de praktijk.
De FarmDemo Training Kit zal de vaardigheden en capaciteiten van de organisatoren van demo-events verbeteren. Het bevordert de praktische implementatie van innovatieve demo-activiteiten op landbouwbedrijven en verhoogt het bewustzijn over de meerwaarde van informatie-uitwisseling tussen landbouwers tijdens demonstraties op landbouwbedrijven.
De trainingskit biedt een overzicht van de belangrijkste elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van on-farm demonstratie-activiteiten. Er worden bijvoorbeeld 6 eenvoudige stappen voorgesteld die gevolgd kunnen worden bij het opzetten van een on-farm demonstratie-evenement, te beginnen met een duidelijke omschrijving van de doelstellingen, en eindigend met een goede evaluatie en follow-up.
Er zijn ook drie instructievideo’s over de Training Kit gemaakt. Ze zijn vrij beschikbaar op het FarmDemo Youtube-kanaal en worden hieronder weergegeven:
De trainingskit biedt niet alleen specifieke tips en hulpmiddelen voor de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van een demo-evenement maar ook interessante, inspirerende video’s uit de praktijk zoals
- enkele voorbeelden over hoe landbouworganisaties en -verenigingen kunnen helpen bij het bepalen van de doelstellingen en doelgroepen van demonstratie-evenementen
- een aantal video’s over demonstratieboerderijen
- inspiratievideo’s voor het opzetten van een demonstratie
- enkele voorbeelden van hoe een video kan worden gebruikt als teaser voor een demonstratie-evenement
- inspiratie voor leer- en facilitatiemethoden
Vanwege de COVID19 -maatregelen in heel Europa zijn ook richtlijnen voor het organiseren van virtuele demonstraties in de Training Kit opgenomen. In deze richtlijnen worden de belangrijkste onderdelen van een online demonstratie-evenement en de stappen voor de voorbereiding, uitvoering en evaluatie ervan nauwkeurig omschreven.