MastiMan zoekt robotbedrijven die hun uiergezondheidsmanagement onder de loep willen nemen!

MastiMan zoekt robotbedrijven die hun uiergezondheidsmanagement onder de loep willen nemen!

In oktober 2017 ging het 4-jarig onderzoeksproject “MastiMan: Een betere uiergezondheid door monitoren van het herstel na mastitis” van start. MastiMan is een samenwerking tussen KU Leuven, Hooibeekhoeve en M-teamUGent en heeft als doel de melkverliezen ten gevolge van mastitis en het gebruik van antibiotica op melkveebedrijven verder te beperken door een beter (uiergezondheids)management enerzijds en een meer objectieve opvolging van het herstel van klinische uierontstekingen anderzijds.

Het zal dit doen door het demonstreren van de werkelijke productieverliezen ten gevolge van mastitis, het aanreiken van praktische tools en handleidingen en het actief verspreiden van de verzamelde kennis via het Koesensor-kennisplatform (www.koesensor.be). Op dit kennisplatform kunnen melkveehouders, dierenartsen en erfbetreders die met vragen zitten omtrent sensortechnologie ook terecht voor advies.

In een eerste fase van het project zal het huidige mastitismanagement in kaart gebracht worden op 50 Vlaamse melkveebedrijven. De projectpartners zijn daarvoor nog op zoek naar melkveebedrijven met een melkrobot die hun bedrijf onder de loep willen laten nemen door het M-teamUGent. Er zal hiervoor een eenmalig bedrijfsbezoek worden uitgevoerd, gevolgd door een bespreking van de bevindingen. Na het bezoek krijg je een uitgebreid verslag met daarin jouw resultaten, aandachtspunten en praktische tips waarmee je zelf aan de slag kan gaan.

Indien je interesse hebt om de uiergezondheid op jouw bedrijf in kaart te brengen, stuur dan een e-mail naar info@koesensor.be met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer, het aantal melkkoeien, het aantal melkrobots en het merk. Laat ook even weten hoe lang je al met een robot melkt en of je deelneemt aan MPR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *