Onderzoek naar precisieveeteelt in opmars

Onderzoek naar precisieveeteelt in opmars

Begin mei vond de eerste precisieveeteelt workshop plaats in Wageningen. Deze workshop had als doel om actief te discussiëren over lopende projecten rond dataverwerking en sensortechnologie in de veehouderij. De verschillende achtergronden van de deelnemers, onder wie ingenieurs, veeartsen en professoren  afkomstig uit verschillende landen zorgden voor een boeiende discussie.

Uit de verschillende onderwerpen bleken voornamelijk ‘uiergezondheid’, ‘transitiemanagement’ en ‘(economische) duurzaamheid’ hot-topics. Hier kan namelijk technologie een grote meerwaarde betekenen voor de veehouder. Belangrijke aandachtspunten die steeds terugkwamen waren het belang van een goede, betrouwbare dataverwerking en het praktijkgericht houden van de ontwikkelde tools.

Ook het MastiMan-project werd voorgesteld aan de groep. Zowel het idee om op basis van aanwezige gegevens het herstel te monitoren, als het gebruik van nieuwe melkparameters op het bedrijf werden goed onthaald. We staan alleszins te popelen om volgend jaar onze eerste resultaten te kunnen presenteren!

 

Reacties zijn gesloten.