Webinarreeks melkrobotsoftware voor erfbetreders

Webinarreeks melkrobotsoftware voor erfbetreders

In juni en juli 2021 organiseerde het kennisplatform koesensor een driedelige webinarreeks over robotsoftware voor erfbetreders. Hier kan u de opnames van deze webinars herbekijken.

Webinar 1

In deze sessie lichtte Igor Van den Brulle van het M-team van de UGent toe of er een link is tussen de uiergezondheidsparameters en de managementsmaatregelen op melkrobotbedrijven. Deze presentatie is het resultaat van een studie uitgevoerd binnen het MastiMan-project. In het tweede deel van deze sessie werd het Delpro softwaresysteem van DeLaval besproken door Simon De Haan.

Webinar 2

In deze sessie bijt Kristine Piccart van Cow Coach de spits af. Zij ging dieper in op de rol van de dierenarts bij de omschakeling van conventioneel melken naar robotmelken. Vervolgens stelde Hannelore Beyls van Fullwood Packo hun Crystal softwaresysteem voor.

Webinar 3

In de laatste webinar uit deze reeks werden 2 softwaresystemen voorgesteld. Er werd begonnen met de T4C-software van Lely voorgesteld door Priscilla Denissen en Celine Debuf. Vervolgens kwam Tom Kenkhuis aan het woord om het DairyPlan softwaresysteem van GEA voor te stellen.